
Gruner Veltliner Alte Reben / WG Schuster / Biologisch / Wagram / Grossriedenthal
Gedroogde kruiden, gele appeltjes in de neus; sappig en met een lang aanhoudende mineralige afdronk. Een mooi glas bij stevige voorgerechten, wild gevogelte en zelfs bij rundvlees. Overigens, waarom niet "zomaar" omdat je "het waard bent".........! Decanter 96 punten.
De druiven voor deze wijn komen van twee verschillende wijngaarden; De een van de loss-wijngaard Eisenhut (druiven 60 jaar oud) en de andere wijngaard van zand en grind met 50 jaar oude druiven.
De druiven worden met de hand geoogst en in oogstkratjes voorzichtig naar het pershuis gebracht. na een langere inweektijd wordt met geringe druk geperst en wordt de gekoelde most aansluitend in RVS tanks langszaam vergist. Na de vergisting wordt de wijn op de gistresten gelagerd totdat de heren Schusster vinden dat de wijn gebotteld kan worden.
96 Punkte Decanter - Goud
Alcohol: 13,5 %vol.
Zuren: 6.3 g/l
Restsuikers: 5 g/l