Logo
Terug naar: Witte wijnen

Gruner Veltliner Alte Reben / WG Schuster / Biologisch / Wagram / Grossriedenthal

Printen
Verkoopprijs: € 9,95
Matrix-evenleeggedronken.png
GruenerVeltlinerAlteReben_01 decanter2018
Beschrijving

 

Gedroogde kruiden, gele appeltjes in de neus; sappig en met een lang aanhoudende mineralige afdronk. Een mooi glas bij stevige voorgerechten, wild gevogelte en zelfs bij rundvlees. Overigens, waarom niet "zomaar" omdat je "het waard bent".........! Decanter 96 punten.

Trauben stammen aus zwei unterschiedlichen Weingärten. Einerseits , aus über 60 jährigen Reben der Lösslage Eisenhut, andererseits aus 50 Jahre alten Reben, die auf gelbem Sand und Schotter wachsen.
Bodenbeschaffenheit: Löss, Sand und Schotter
 De druiven voor deze wijn komen van twee verschillende wijngaarden; De een van de loss-wijngaard Eisenhut (druiven 60 jaar oud) en de andere wijngaard van zand en grind met 50 jaar oude druiven. 

De druiven worden met de hand geoogst en in oogstkratjes voorzichtig naar het pershuis gebracht. na een langere inweektijd wordt met geringe druk geperst   en wordt de gekoelde most aansluitend in RVS tanks langszaam vergist. Na de vergisting wordt de wijn op de gistresten gelagerd totdat de heren Schusster vinden dat de wijn gebotteld kan worden.

 

96 Punkte Decanter - Goud
 
Alcohol: 13,5 %vol.
Zuren: 5,7 g/l
Restsuikers: 1.2 g/l

Druivensoort
Gruner Veltliner
Inhoud
0.75 liter
© 2019 MATRIX - Inspiratie in Wijn | Ontwerp en realisatie: Hisslink